ОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" с.Буковлък

Ноемврийски чествания в ОУ “Св. Климент Охридски“, с. Буковлък

Ноември е в разгара си – изпълнен с много и разнообразни мероприятия в ОУ “Св. Климент Охридски“, с. Буковлък.

            Започнахме с 1 ноември – Денят на народните будители, един от най-големите празници, посветени на духовността и просвещението. Отдаваме дължимото уважение, почит и признателност към всички българи – книжовници, просветители и борци за национално освобождение. Учениците по класове и Ученическият съвет при ОУ „Св.Климент Охридски“, с. Буковлък изработиха табла за Деня на будителите.

            Открихме „Областна седмицата на четенето“ 06-10.11.2023г. с много …четене. Ученици и учители четяха приказки, четяха и в училщната библиотека, изготвиха тематични табла, а най-малките – децата от ГЗПО, се потопиха във вълшебния свят на приказките и с весел карнавал с маски на любими герои.

            Последва 16 ноември, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на толерантността. Ученическия съвет на ОУ „Климент Охридски“ изработи табло, свързано с този ден. В часа на класа учениците се запознаха чрез информационен бюлетин за толерантността – уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в света.

            Денят на християнското семейство – 21 ноември, по традиция се отбелязва с особено внимание и почит в ОУ „Св. Климент Охридски“ и събира ученици, родители и учители в съвместни дейности. Макар и по-рано в подготвителните групи замириса на домашен уют, когато децата и техните родители под вещото ръководство на учителите подготвиха вкусни туршийки. В начален курс малките ученици и техните родители изработиха семейни картички и табла за празника. В прогимназиален етап ученици се състезаваха в импровизиран „Master chef“ и с много вкус и въображение подготвиха изискани плодови салати. Журираха техните родители.

            Да си пожелаем и за напред такава атмосфера, изпълнена с дух, разнообразие, уют и най-вече приятни емоции!