ОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" с.Буковлък

Международен ден на Земята

Международен ден на Земята – 22 април. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. За първи път Ден на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

По случай празника ученици и учители от ОУ „Св. Климент Охридски“ участваха в разнообразни дейности.

Учениците от 4 и 5 клас засадиха стайни цветя в саксии за украса на класните стаи. 4 клас засадиха и невен в градинката в двора на училището. Съвместна инициатива на Ученическия съвет с учениците от 4 и 7 клас, които завършват тази година етап от образованието си, в която се включиха и учениците от 6 клас засадиха парково растение – дръвче червен дъб в двора на училището. Малките ученици от  2 клас с голям ентусиазъм направиха тематични табла за Деня на Земята, в които твориха, рисуваха и записаха своите послания за опазването на нашата планета. ЕПЛР също се включиха в инициативата и сътвориха творчески плакат.

Участието в отбелязването на Деня на Земята дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

Да пазим нашата планета Земя чиста!