ОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" с.Буковлък

Златен медал от национален конкурс „Свети Трифон Зарезан” – гр. Сунгурларе

Ученичка от ОУ „Свети Климент Охридски”, с. Буковлък със златен медал от национален конкурс „Свети Трифон Зарезан” – гр. Сунгурларе

Талантливата малка художничка Нина Йорданова Радкова от ІІІ в клас в ОУ „Св. Климент Охридски”, с. Буковлък, община Плевен спечели първо място и златен медал в своята възрастова група в Националния конкурс – изложба „Св. Трифон Зарезан” – гр. Сунгурларе.
Традиционният конкурс е посветен на българския празник на лозаря и винаря – Трифон Зарезан и на Деня на гр. Сунгурларе – 14 февруари, като има за цел съхраняване и популяризиране на този народен обичай.
Организатори на инициативата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, община Сунгурларе, Обединен детски комплекс – Сунгурларе и издателство „Аз-Буки”.
Конкурсните творби бяха разпределени в три възрастови групи и три тематични направления. Сред многобройните участници журито оцени по достойнство таланта на третокласничката Нина Йорданова Радкова, която под ръководството на г-жа Мариана Костова Бешева – ръководител на СИП „Изобразително изкуство”, сътвори прекрасна творба за този празник.
Това е поредната национална награда за Нина и тя е доказателство за безспорния талант и упоритата работа на ученичката от училището в с. Буковлък. Миналата година в същия конкурс малката художничка спечели трето място и бронзов медал в своята възрастова група.
На официална церемония г-жа Теодора Влахова- директор на училището връчи наградата и пожела бъдещи успехи в изявите на талантливата възпитаничка на училището.